26.6.2012

Onnistuneet Estevalmennukset!

Oon vieläkin ihan täpinöissäni tämänpäiväisistä estevalmennuksista Tupunalla. Menin Niihin Vinskillä. Aloitettiin raveista, mentiin harjotusravia ja kevytravia vasempaan kierrokseen. Sitten alettiin menemään maapuomeja kentän pitkällä sivulla aluksi ravissa ja sitten laukassa, 2 puomin väliin tuli 3 laukka askelta. Kun kaikki oli saanut sen suoritettua siirryttiin ristikoihin kentän toisella sivulla. Kyseessä oli siis kolmen esteen jumppasarja. Alussa vinski puski niin kovaa sisään että hyppäsi vaan ensimmäisen ja kielsi loput, mutta seuraavalla kerralla tähtäsin keskelle estettä ja patistin sen sisäpohkeella esteelle, sitten jumppa-sarja ei ollut homma eikä mikään.

Sitten laukattiin oikeaan kierrokseen n. 3 kierrosta? Ja alettiin hyppäämään jumppasarjaa toiseen suuntaan. Kun kaikki ratsukot oli suoriutuneet siitä, korotettiin esteitä ja tehtiin esterata. Ristikoita korotettiin niin että ne oli lopulta noin 50cm. Hypättiin sitä vielä, kunnes siirryttiin taas isompiin, keskelle jumppasarjaa tuli pystyeste n. 70cm ja sen Vinski hyppäsi hienosti.

Vaikka Vinski onkin vanha, on sillä vielä aivan mielettömät lahjat esteille ja paljon paljon annettavaa! Se kuumuu kyllä todella paljon ja joskus sitä on hankala hallita, mutta iästään huolimatta jaksaa kirmailla kuin nuori varsa! Vinskillä on kisattu 110cm luokkia kansallisella tasolla.

Lopuksi vielä valmentaja hankaloitti tehtäväämme sen verran että menimme ensin ravissa poikkisuunnassa olevan ristikon joka oli jumppasarjan välissä. Siitä käänsimme vasempaan kierrokseen jumppasarjalle josta käänsimme sitten hevoset suoraan maapuomeille laukassa. Sitten otettiin pari askelta ravia ja tultiin uudestaan poikkisuunnassa oleva ristikko, esteen jälkeen nostettiin laukka ja laukassa tultiin jumppasarjalle oikeaan kierrokseen jonka keskellä oli siis edelleenkin se pystyeste. Ja siitä käännettiin vielä hevoset uudestaan maapuomeille, mutta vaan vastakkaisesta suunnasta.

Tästä vinski suoriutui kympin arvoisesti! Mielestäni nämä Estevalmennukset oli tosi tasokkaat ja ainakin kivaa oli! Sekä oppi taas paljon, suosittelen lämpimästi jokaiselle. :) Kuvasaldo on aika vähäistä, kun vain muutama kuva oli tarkkoja, pahoittelen.